Funkcja kwadratowa
Suchar: Kiedy piszemy
F. kwadratowa
xe(−oo,0)u(3,+oo) a kiedy xe(−4,12)

xe(−oo,0)u(3,+oo) a kiedy xe(−4,12)
11 lip 15:51
;): napisz swoje zdanie ok?
11 lip 15:55
Suchar: WYznacz zbiór wartości f. kwadratowej f, jesli
a) f(x) = x2 + 10x + 17
b) f(x) = 2x2 +12x +12
c) f(x) = −x2 − 6x −19
d) f(x) = −1/2x2 −4x +12
11 lip 15:59
;): no to jak zrobisz a;?napisz
11 lip 16:17
Suchar: oblicze delte i miejsca zerowe
11 lip 16:30
;): no to policz i narysuj tutaj
11 lip 16:38
ICSP: Tak z ciekawości to jaki jest sens liczenia miejsc zerowych?
11 lip 16:41
Suchar: TO jak mam to zrobić sprawniej i szybciej?
11 lip 16:42
ICSP: Mamy funkcje kwadratowa: y = ax
2 + bx + c
Najpierw ustalamy znak współczynnika a
a > 0 :
Zb; y∊<y
w;+
∞)
a< 0:
Zb : y ∊ (−
∞;y
w>
y
w = q = druga współrzędna wierzchołka.
Δ = b2 − 4ac
11 lip 16:47
;): ja wole m0
11 lip 16:48
;): dobra to zrob to 1 chce zobaczyc czy w ogole umiesz to policzyc i narysowac
11 lip 16:49
Basia:
to zależy co trzeba policzyć
jeżeli zbiór wartości to sposób ICPS jest szybszy, ale sądzę, że tu raczej chodzi o
ustalenie kiedy
f(x) >0, kiedy f(x)<0 itp.
11 lip 21:41