mnozenie i dzilenie logarytmow
fawq: jak mnozyc i dzielic logarytmy. Czy jest na to jakis wzor?
np: log32 * log67
czasami jak kombinuje zamieniam to sie da ale tez sie nie da
11 lip 13:12
11 lip 13:17
fawq: dzieki
14 sie 09:22
czaja: log20x + log1/5x = ?
27 paź 09:16
aniabb: log4x2
27 paź 10:11
daa: log5(Log15−Log32
13 sty 18:20
Dominik: 0
13 sty 18:24
Dominik: | | 3 | | 30 | |
log5(log15 − log |
| ) = log5(log |
| ) = log5(log10) = log51 = 0 |
| | 2 | | 3 | |
13 sty 18:25
Mickey: Wykaż, że:
log62 2 + log62 3 + 2log6 2 * log6 3 = 1
5 paź 23:53
Eta:
a2+2ab+b2=(a+b)2
(log62+log63)2 = (log6(2*3))2 = ..... = 1
6 paź 00:11
jarek: Log4{2log[1+log2(1+log2x)]}=0,5
16 paź 21:19
qmila: log
1218 * log
2454 + 5(log
1218 − log
2454)=?
pomocy
2 lis 15:18
Pusia: Wykaż, że log2 2+ log2 5 + log4 + log6=1
10 sty 18:19
Pusia: Macie może pomysł jak to zrobić? Jeśli tak, bardzo proszę o pełny zapis
10 sty 18:19
Pusia: Pomyliłam się przy przepisywaniu. Po log 4 jest * zamiast +
10 sty 18:22
PW: A na pewno dobrze przepisane? Co to jest log2 2 i log 2 5?
10 sty 18:25
Pusia: pierwsz liczba − iczba logarytmowana, druga−podstawa logarytmu.
10 sty 18:30
PW: To znaczy teza brzmi
log22 + log52 + log104•log106 = 1?
10 sty 18:44
Pusia: Dokładnie
10 sty 18:52
Pusia: Jeszcze raz baaardzo proszę o pomoc.
11 sty 15:12
+-: coś tunietak bo przecież log22=1
11 sty 15:54
kasiullka: log63*log612+log262
29 lis 14:57