matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Lena:
Mógłby mi ktoś powiedzieć ile to jest : 2
10
−2
7
albo 5
12
−5
13
? Jak w tym przypadku zachowują się potęgi?
6 lip 12:25
ICSP:
2
10
− 2
7
= 2
7
(2
3
− 1) = 2
7
* 7 = 128 * 7 = 896 drugie analogicznie.
6 lip 12:30
Lena:
dzięki wielkie!
6 lip 16:35