matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zacd
;):
x
2
∫
(x−1)
2
4 lip 13:08
;):
2x−1
(1+
)
x
2
−2x−1
4 lip 13:08
Trivial:
x
2
(t+1)
2
t
2
+2t+1
1
∫
dx = ∫
dt = ∫
dt = t + 2ln|t| −
+ c =
(x−1)
2
t
2
t
2
t
1
= x−1 + 2ln|x−1| −
+ c.
x−1
4 lip 14:05