matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna o prosze pomoc ; )
gołdzia:
[ ln( x
2
+ 4) ] ' = ?
2 lip 22:17
Eta:
f(x)= ln(x
2
+4)
1
2x
f
'
(x) =
*2x=
x
2
+4
x
2
+4
2 lip 22:37
gołdzia:
dziękuje ; )
2 lip 22:47