Estrma lokalne funkcji dwóch zmiennych
Piotr student: Proszę o pomoc,Zbadać ekstrema funkcji z=f(x,y):
f(x.y)=x3+y3−3axy
1 lip 20:15
AS: Szanowny Panie Piotrze − czy jakiekolwiek zadanie samodzielnie rozwiązałeś?
1 lip 21:03
1 lip 22:17
Piotr student: f'x=3x2−3ay
1 lip 22:41
Piotr student: nie daje rady w tym zadaniu
1 lip 22:50
Piotr student: ide spać napisz jutro pa pa
1 lip 22:55
Piotr student: f'y=3y2−3ax
2 lip 13:05
Piotr student: prosiłbym o sprawdzenie pochodnych czy dobrze napisałem
2 lip 13:49
Piotr student: nie bardzo wiem jak ten przykład rozwiązać?
2 lip 17:55