Prawdopodobieństwo
Marcin: Witam, potrzebuję pomocy w tym zadaniu, nie mogę sobie poradzić jakieś takie dziwne +.+
Wśród siedmiu losów 3 są wygrywające, a 4 przegrywające. Prawdopodobieństwo, że kupując kolejno
dwa losy, pierwszy jest wygrywający, a drugi przegrywający jest równe:
A. 12
B. 27
C. 25
D. 14
Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc,
Pozdrawiam,
1 lip 15:30
Marcin: odświeżam~~
2 lip 11:58
M4ciek:
A − jeden wygrywający i drugi przegrywający :
Jeden los wybieram z 3 , a drugi los z 4 :
A = 3 * 4 = 12
Ω = 6 * 7 = 42
2 lip 13:32