LOL
ICSP: Zdałem, nie wiem jak ale zdałem

Polski na 34%
30 cze 06:20
oax: a matma

? Ja nie lepiej bo 44 xD
30 cze 06:29
Marta: zdałam wszystko a polski b dobrze bo całe 66%

szok
30 cze 07:03
Tomek.Noah: a ja 47% plakalem ze szczescia hahaha
30 cze 07:42
ziomek: na ile matmę rozszerzona rozkminiliście, pochwalić się

?
30 cze 07:56
ICSP: matma podstawa 96%
matma rozszerzenie 80%
30 cze 08:07
daro: skad wiecie wynikach?
30 cze 08:39
luk18: matma podstawowa 98%
matma rozszerzona 54%

załamka
30 cze 08:40
daro: luk18 skad zmasz juz wynik matur?
30 cze 08:42
luk18: województwo łódzkie miało wyniki już o 0.00 − u nas w szkole podawali nam kody z hasłem i
powiedzieli że na stronie łódzkiego OKE będą wyniki 30 czerwca.
30 cze 08:44
daro: ahh dzieki

my nie mielismi kodów wiec wawa chyba musi czekac na tradycyjne wyniki..
30 cze 08:46
Mex: A ja nadal odchodzę od zmysłów czy zdałem polski...
30 cze 09:29
Godzio:
Matma rozszerzona 94%,podstawa 98%, polski podstawa ku mojemu zdziwieniu 76%

a teraz uciekam
do pracy
30 cze 10:24
rumpek: No
Godzio gratuluję

tak samo gratulacje dla
ICSP
30 cze 10:25
Tomek.Noah: haha a mi nie staty tak nie siadlo pod 100% a roz 70% co mnie lekko zalamalo... ale nie jest
zle
30 cze 11:22
romanoo: matma podst 98% rozsz 62% fiza R 65%

jak wam fizyka poszła
30 cze 12:55
Sim0n: dzieki Ci matematyki.pisz.pl bo zdalem podstawe na 94% mimo ze we wrzesniu nie mialbym bez
szans by w ogole mature zdac. Studia nadchodze
30 cze 13:14
Vizer: Ja nie chwaląc się

to Matematyka P − 100%, matematyka R − 98%, j, angielski − 91%, j. polski
P − 59%(bałem się, że nie zdam

), j. angielski R − 34%(zdawałem na pałe, tylko, żeby parę
punktów wbić na rekrutacje). Pozdro dla wszystkich maturzystów
30 cze 13:28
Kuba: To ja też się pochwale, całkiem przyzwoicie:
Mat. rozsz. − 70%
Mat. podst − 100%
J.Pol − 51%
30 cze 13:29
Svanar: @Vizer to daja 0,5 pkt na angielskim, że masz 91% ?

czyli 40,5 pkt ?
30 cze 14:53
rumpek: Svanar tak na angielskim tak jest, punkty cząstkowe "0−0,5−1"
30 cze 14:54
Vizer: Dokładnie tak jak mówi
rumpek
Z ostatniego zadania mam 9.5/10
30 cze 15:00
ziomek: Gratuluje wszystkim. Trochę wam zazdroszczę, że już macie to za sobą. Mnie czeka jakieś
1600 zadań do zrobienia przez wakacje z matmy R, no bo jak rok szkolny by się zaczął to bym nie
wyrobił uczyć się jeszcze fizyki R. Po wakacjach kolejne tyle z fizyki +1000 stron
podręczników do nauki , no i angielski rozszerzony. Wiecie ... na samą myśl mi się nie chce, a
tylko rok został niecały
30 cze 15:04
ancymon: jee 74% z matmy roz po klasie humanistycznej
30 cze 15:13
rumpek: Średni wynik matmy podstawowej to 48%
30 cze 15:23
tn: wszystkim gratuluję!
w jaki sposób się przygotowywaliście do matury R z matmy?
mnie czeka to za 1,5 roku
więc już teraz pytam z czego rozwiązywać zadania i w jaki sposób się uczyć
30 cze 16:58
ancymon: za 1,5 roku mowisz

? w takim razie przez 0,5 roku ciesz sie z zycia i dopiero po tym czasie
zadaj to pytanie ponownie
30 cze 17:16
TOmek: za 10 miesięcy matura \o/
30 cze 17:45
Vizer: Nie ma co cieszyć, zobaczysz jak to szybko zleci
30 cze 17:56
30 cze 18:25
Pestek: Matma pod−96%
Matma roz−64%
Polski pod−64%
Infa roz − 80%
J. Nie pod − 87
30 cze 18:53
essh: polski 53%
mata podst. 96%
mata roz 60%
ang 98%
fizyka p. 74%
matematyka.pisz.pl jesy po prostu zajebista xD 4 miesiace tylko przygotowan do majcy od poziomu
w granicach 50% z samej podstawy w technikum

Pozdroooo

no i Jakub−−−> mistrz
30 cze 20:10
Patysia: Ee a mi się z matmy noga podwinęła i 70%
30 cze 21:06
Patysia: Ee to ja z polaka wymiatam 81% pisemna i ustna 100% xD
30 cze 21:07
Gustlik: Gratuluje wszystkim zdanej matury.
ICSP, Ty podobnie jak ja bardziej cieszyssz się z tych 34 % z polskiego, niż z 96 i 80 % z
matmy. Pewnie j. polski dał Ci w kość? Widzę też podobną reakcje u Godzia.
Ja zdawałem maturę w 1988 r., wtedy nie było %, tylko oceny, skala ocen była od 2 do 5 − nie
było 1 i 6, a matury były sprawdzane przez nauczycieli danej szkoły. do której się chodziło. Z
tym, że wyniki pisemnych matur były dużo wcześniej − mniej więcej tydzien po egzaminach, a po
ich ogloszeniu zaczynała się częśc ustna.
Powiem Wam wprost: moja reakcja na moje wyniki z polaka i matmy była podobna do Waszej − z
polaka miałem 3, a z matmy (rozszerzonej, dzisiaj ten materiał oznacza poziom ze studiów)
miałem 5. Ta trója z polaka mnie bardziej ucieszyła niż 5 z matmy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia na studiach
1 lip 00:38
romanooo: godzio, ICSP jak wam fizyka poszła ?
1 lip 11:22
M4ciek:
Właśnie jak fizyka
Godzio i
ICSP
1 lip 11:26
bart: polski 46%
ang 96%
matma 100% i 82%
fizyka 43%
no z fiza mi nie poszlo
1 lip 15:30
oax: Też się pochwalę choć nie ma czym :<
pol 44%
fiz 44%
ang 98%
mat 76%
1 lip 15:46
Godzio:
Ja chętnie bym się pochwalił fizyką, ale wole nie mówić bo wioska
1 lip 16:49
ziomek: Coś mi kolega mówił że z fizy rozszerzona tegoroczna była nastawiona bardziej na teorie i
doświadczenia niżeli na zadania obliczeniowe.W ubiegłych latach zawsze było tak że na
rozszerzeniu trzeba było liczyć różne badziewia i było mało zadań typowo teoretycznych.Jak
ktoś się uczył i robił sporo zadań a napisał słabo niech się wypowie czy dlatego była trudna
,czy dlatego że zadania dali tak skrajnie trudne? Tak z ciekawości pytam bo sam chcę zdawać
1 lip 17:09
romanoo: fiza była ... dziwna. Jako że nigdy nie zakuwałem niczego z fizyki bo wydaje mi się to śmieszne
(jeśli sie coś lubi to chyba sie wie o co chodzi) a same zagadnienia z fizy na poziomie matury
są stosunkowo łatwe, ja jedynie miałem problemy z prądem bo nigdy jakoś nie interesowało mnie
to. W tym roku było strasznie dużo pisania, no i oczywiście na prądzie straciłem prawie
wszystkie możliwe punkty
Godzio pochwal się jestem ciekawy

wioska jest w przypadku
mojej matmy
1 lip 18:49
Godzio:
28 % ... jak już muszę powiedzieć, orłem to ja nie jestem z fizyki

Jeszcze nie dali dużej
ilości zadań obliczeniowych z których jestem dobry
1 lip 22:21
Eta:

.........
1 lip 22:48
romanoo: zdecydowanie potrzeba rozwijać stronę fizyka.pisz.pl

wyniki nie ważne

byle wystarczyło
1 lip 22:55
Kuba: A tak z ciekawości zapytam, wybiera się ktoś na AGH? A jesli tak to na jaki kierunek?(może ktoś
na budownictwo, jak ja?

)
2 lip 00:09
ziomek: aha, no widzisz Godzio to już daje mi podpowiedz ,że do podręcznika dobrego z opisem
doświadczeń i całej teorii trzeba będzie częściej zaglądać, zamiast klepać same zadania
obliczeniowe ze zbiorów.Zresztą chyba tak powinni robić że zadania rachunkowo nie powinny być
trudne i jedynie miałyby sprawdzać rozumienie praw fizyki

.
2 lip 07:49
ziomek: tak generalnie to polecam portal fizyczny.net
podręczniki Marian Kozielski PWN / ewentualnie zamkor "wybieram fizyke"
zbiory zamkor (w szczególności chyla) i przygotowanie do egzaminów na wyższe uczelnie
W.Kruczek, Jędrzejewski wydawnictwo WNT....
do czasu aż pan Jakub nie rozbuduje fizyka.pisz.pl
2 lip 07:58
ICSP: Ja nie zdawałem fizyki, jeszcze aż tak mi nie odbiło.
Gustlik ja słyszałem że kiedyś z polskim to było tak że dostawałeś jeden temat,
rozpisywałeś się na chyba 10 stron A4 i jeżeli miałeś więcej niż 2 błędy ortograficzne to
oblewałeś?
2 lip 10:55
ceaser I: 44% z roz mam, na poważnie zacząłem uczyc sie od lutego
2 lip 11:27
Jack:
Z polskim jeszcze w ramach starej matury było tak, że dostawało się do wyboru jeden z: bodaj 3
tematów na rozprawkę, jedną interpretację wiersza i jakiś test na zrozumienie tekstu. Z
błędami ort. faktycznie było ciężko, ale chyba nie aż tak, że 2 od dyskwalifikowały.
Faktycznie pisało się na kilka, kilkanaście stron... Nie mówiąc o ustnym, na który trzeba było
znać ok 200 tez − bo nie wiedziałeś jakie pytanie wylosujesz... Krótko mówiąc, trzeba się było
faktycznie uczyć do matury z polskiego

Wiem jak to wygląda obecnie bo pomagałem dziewczynie
w przygotowaniach − jedna "marna" prezentacja i praktycznie zero wiedzy z epok, historii
literatury wystarczył do zdania.
2 lip 11:32
ICSP: to w ogóle zaczęliście się na poważnie uczyć?
Ja cały czas praktycznie na stronie siedziałem i pomagałem

2 lip 11:32
jaaaaa: J pol 50
Matma pod 100
Matma roz 64 : /
Ang pod 98
Ang roz 74
Fizyka 63
Kurde idę na Budownictwo do Wrocka i raczej się nie dostane
2 lip 12:31
bart: @jaaaaa
z listy rezerwowej jest pewne, że się dostaniesz z takimi wynikami
2 lip 12:47
M4ciek:
wg mnie : jaaaa powinno Ci starczyć bo matury trudne były a wyniki masz ok
2 lip 13:08
maćko: jaaa mozesz sie nie dostac ale zalezy jak rysunek pojdzie
2 lip 15:53
maćko: mozesz sobei obliczyc punkty z tego co pamietam to bylo w twoim przypadku 1,5R z
matmy+Podstawwa matma ang 0.1*(1,5R z angla+98)+63
2 lip 15:55
maćko: czyli około 280 unktow nei pamietam ile za rysunek ale na budownictwo jest koło 600 punktow
2 lip 15:56
maćko: aby sie dostac 600 pkt*
2 lip 15:57
Michał: No to jeszcze ja się pochwalę

Wyniki osiągnięte w dużej mierze dzięki tej stronie, bo ja jestem po klasie hist−wos

polski 70% (PP)
matma 98% (PP) i 98% (PR)
angol 88% (PP)
geografia 85% (PR)
No i wybieram się na budownictwo na Politechnikę Krakowską
2 lip 17:11
M4ciek:
Michał podziwiam ...
2 lip 17:52
TOmek: nie chce Cię straszyć, ale bez fizy dasz rade?
2 lip 18:06
rumpek: TOmek zdajesz fizykę

?
2 lip 18:18
bart: @maćko budownictwo i rysunek? nie, nie, nie..
@Michał na PWr bys mial cięzko sie dostać bez fizy na budownictwo a na PKr chyba tym bardziej

ale matma ladnie napisana
2 lip 18:48
maćko: bart tak
2 lip 18:51
bart: @maćko nie

mylisz z architektura
2 lip 18:52
M4ciek: Bart ,a gdzie idziesz jak nie starczy na PWr ?
2 lip 19:02
bart: zlozylem jeszcze na gospodarke przestrzenna, wiec powinienem sie dostać na cos

tylko na PWr
skladalem
2 lip 19:06
TOmek: rumpek Nie zdaje fizy, matma i ang, na roz. mi starczą
2 lip 21:04
maćko: bart nie idz na gospodarke przestrzenna straszna bieda jako jedni z nielicznych nie mają
analizy 2 tylko chyba matematyke,poziom niski
2 lip 21:06
maćko: ogólnie polecam wydział ppt
2 lip 21:11
KLAUDIA: Kó*rwa wy tu macie załamkę bo tylko 98 % z matmy podstawy , 54 z rozszerzonej. Ja tu jeb*ana
mać nie zdałam ( miałam 22 % pkt). Teraz zaczynam brać korki i ostro kuć do sierpnia, mam
takie zahu*jone zaległości, że to się w pale nie mieści. Większości działów nie miałam. A nie
umiem tego sama wkuć. Poleććie jakiś dobry sposób, z tej strony się uczę i i tak du*pa
2 lip 23:53
Norbert: mat r90% p92 pol 81 fiz r 60 .. jak patrze po mojej klasie naprawdę zdolnych umyslow scisłych
to fizyka była cholernie trudna
3 lip 00:34
krystek: Klaudia− a może by tak mniej emocjonalnie i wulgarnie? Rozumię Twoje niezadowolenie z tego że
nie zdałas ,ale nie widzisz na tym forum wpisów w takim języku.
3 lip 11:30
maćko: jak mozna nie zdać podstawy z tablicami przecież trzeba być...hmm nie umieć czytać?
3 lip 11:46
bart: @KLAUDIA
sugeruje też korki z j. polskiego

@maćko
również nie mam pojęcia, jak oni to robią
3 lip 12:25
maćko: znaczy rozumiem,że któś nie lubi ,ale nie umieć po Lo czy technikum podstaw matematyki gdzie
mamy tablice,gdzie wszystko można zwalić to na prawde jest ciężko nie mieć tych 30%
3 lip 13:00
Perel: Siema wszystkim. Wie ktoś może ile trzeba mieć pkt tak mniej więcej żeby się dostać na PWr na
Mechanike i budowe maszyn? I czy ogólnie trudno jest?
4 lip 00:17
4 lip 00:24
Perel: Dzięki wielkie
Kuba, ale myślałem, że ktoś może już studiuje na tym kierunku i się
podzieli wrażeniami

A jesli możesz to napisz mi jeszcze jaka jest różnica w progach jeśli
przyjmują Cię z listy rezerwowej, tzn progi na str są podane jeśli chodzi o przyjęcia w
pierwszym terminie, a tak ogólnie żeby się dostać o ile mogą spaść progi? Może źle
sformułowałem pytanie, ale mam nadzieje że zrozumiesz
4 lip 00:29
maćko: progi są podane dla terminu
4 lip 07:23
maćko: 1
4 lip 07:24
maćko: progi są obniżane w zależnosci od kierunku ale o 50 pkt. spokojnie można liczyć
4 lip 07:25
Krzysztof: A ma ktoś jakieś informacje na temat ilości chętnych, albo progu punktowego na PolSl na
mechatronikę ?
4 lip 12:21
Michał: @bart − na PK biorą infę albo matmę albo fizykę

Wiec ja już się właściwie mogę czuć
studentem

A fizykę swoja drogą będę musiał nadrobić, bo skończyłem profil hist−wos, gdzie fizyka była
traktowana... yhm... ulgowo
5 lip 16:46
maćko: to nadrabiaj już
5 lip 18:04
ancymon: ja bylem na takim samym profilu a ide na infe
5 lip 18:34
Michał: eeee, bez przesady − wakacje są

Kupę czasu zajęło mi nauczenie się matmy, teraz muszę odpocząć
5 lip 19:27
maćko: jezeli idizecie na politechniki to mowie lepiej sie pouczyc teraz na spokojnie
5 lip 21:20
;) ZKS ;):
A czego jeżeli można spytać?
5 lip 21:40
Tomek.Noah: dynamiki napewno termodynamiki podstawy
5 lip 22:12
;) ZKS ;):
Dziękuję. To będę musiał się też trochę pouczyć fizyki.
5 lip 22:15
Tomek.Noah: Ja osobiscie sie boje przyszlsoci ide na matematyke bo widze ze to moje zycie

Nie wiem co
bede potym robil ile zarabial ale zawsze w jakim kolwiek dylemacie dochodze do wnisku zeby
lepiej robic to co sie kocha niz potem zalowac i sie wypalac i nic z tego nie miec...
Ale ktos pisal ze UJ nie dba o swoich studentow czytalem ze jednak zalatwiaja starze a nawet
nie ktore sa platne ( od1500 do 2000 zl), Pytanie czy po matmie teoretycznej zostaje sie by
wykaldac czy mozna po tym jakos zachaczyc np o bankowosc albo cos podobnemu?
5 lip 22:21
;) ZKS ;):
Wiesz ja też lubię matematykę ale jednak wolę pójść ma inżynierkę bo teraz jest straszne
zapotrzebowanie na tego typu wykształcenie. Fizykę też można zrozumieć i polubić jak się tylko
będzie chciało tak jak matematykę więc czemu by nie spróbować.
5 lip 22:35
Trivial:
Popieram. Jeżeli wybierasz się na politechnikę i nie umiesz fizyki, to się poducz. (No chyba że
wybierasz się na czystą matmę).
5 lip 23:21
;) ZKS ;):
Czyli trzeba się wziąć za naukę fizyki. A od czego zacząć Trivial ?
5 lip 23:42
Tomek.Noah: od Kinematyki bo bez tego nie zrozumiesz reszty ktora sie z tym wiaze jak rowniez 3 zasad
newtona

ktore sa wszech obecne
6 lip 00:12
;) ZKS ;):
Myślałem że sobie po odpoczywam w wakacje a tu guzik niestety.

Dziękuję jeszcze raz.
6 lip 00:20
Trivial:
Zacząć od początku.

0. Rachunek wektorowy (iloczyn skalarny i wektorowy − bez tego ani rusz).
1. Różniczkowa dynamika Newtona (nie musisz znać różniczek na początku).
2. Praca i energia, definicje całkowe (też nie musisz znać całek na początku...).
3. Transformacja Galileusza. Układy inercjalne i nieinercjalne.
4. Dynamika bryły sztywnej, definicje dyskretne i całkowe.
Jak to przerobisz to masz 'łatwy start'.

Nie chodzi o to, żeby wszystko od razu umieć, ale znajomość definicji z pewnością pomoże
później. Z umiejętności praktycznych to naucz się analizować sytuacje fizyczne, czyli jak
rozkładać wektory na składowe i takie tam.
6 lip 00:40
;) ZKS ;):
Okej. Dziękuję
Trivial a poleciłbyś jakąś książkę, zbiór z fizyki.?
6 lip 01:09
Trivial:
Resnick.

Jeżeli znasz angielski to na youtube jest Walter Lewin. Świetnie tłumaczy.
6 lip 01:13
ancymon: sporo ma tych wykładów, od czego byś proponował zacząć

?
6 lip 01:16
Trivial: 8.01 Lec 1.
6 lip 01:16
;) ZKS ;):
Bardzo bardzo dziękuję
Trivial. Mam nadzieję że się dostanę na politechnikę i nie będę
miał problemów z zaliczeniami.
6 lip 01:24
ancymon: widze ze Lewin hołduje polskiej modzie i śmiało zakłada skarpety do sandałów
6 lip 01:25
Gustlik: ICSP, z polskiego miałem 4 tematy do wyboru, z tego co pamiętam, a na pewno nie był to
jeden temat. To, ze trzeba było polać wody na 10 stron A4 to fakt, jeżeli idzie o błędy
ortograficzne, to każdy błąd obniżał ocenę o 1 stopień, z tego co pamiętam. Niemniej akurat
tym się nie interesowałem, bo z ortografii i gramatyki byłem dobry, o wiele gorzej było z
literaturą. Gdyby matura z polskiego była tylko z gramatyki i ortografii, to miałbym 5 tak
samo jak z matmy. Niestety ja miałem zawsze problemy z opowiadaniami, rozprawkami i
wypracowaniami, poza tym nie cierpiałem literatury, po prostu nie interesowało mnie to. Ja
jestem typowym ścisłowcem − matematyka, fizyka i chemia − to były moje przedmioty i dla mnie
były one, jak Wy młodzi teraz to mówicie, lajtowe, mimo że ich poziom był wowczas bardzo
wysoki.
Za moich czasów zadania z matematyki na poziomie podstawowym (ja zdawałem rozszerzoną) były
trudniejsze niz obecnie na rozszerzeniach. Dodam, że ja zdawałem maturę w 1988 roku.
Żeby zobaczyć, jak wyglądał wtedy program, to trzeba byłoby sięgnąć do podręczników z
matematyki, fizyki czy chemii z lat 80−tych, jeżeli masz do nich dostęp, to możesz sobie
zobaczyć, co wtedy się przerabiało na lekcjach. Dodam, że nawet na podstawach były pochodne
funkcji i całki, ja na mat.−fiz. miałem pochodne i calki z trudniejszych funkcji, takich jak
y=ex, y=lnx, y=arcsinx, arccosx, arctgx czy arcctgx oraz oczywiście bardziej skomplikowanych
funkcji z nich złożonych, np. y=x*lnx, y=lncosx i trudniejszych, badanie przebiegu tych
funkcji (rozwiązywanie takiego zadania zajmuje ok. 1 godz., a takie zadania bywały na
maturach), a nawet liczby zespolone i szeregi liczbowe, nie tylko geometryczne, ale te
trudniejsze również.
To samo było z fizyką − przerabiało się wszystko od kinematyki poprzez termodynamikę,
elektryczność, magnetyzm, drgania po takie działy, jak kinematyka i dynamika bryły sztywnej,
fizyka atomowa i jądrowa, w tym np.wyładowania w gazach, promienie katodowe i kanalikowe,
promieniowanie rentgenowskie, promieniowanie cieplne, ciało doskonale czarne, a tych ostatnich
pozycji w ogóle się nie omawia. Jak pytam np. uczniów, czy przerabiaja na lekcjach fizyki
choćby wyładowania atmosferyczne − to nikt tego dzisiaj w szkole nie omawia, a za moich czasow
na fizyce ten temat był. U mnie w LO nauczycielka fizyki miała urządzenie wytwarzające wysokie
napięcia służące do wytwarzania wyładowań iskrowych − malych "piorunków" i nam to
demonstrowała w czasie lekcji. Jeszcze robiło się taki eksperyment, że między elektrody tego
urządzenia podkładało się kartkę papieru i "piorunki" podpalały ten papier, zeby pokazać, że
podczas wyładowań wytwarza się ciepło, czuć było też zapach ozonu, dzieki czemu można było
zademonstrować coś w rodzaju mini−burzy. Promieniowania rentgenowskiego też dzisiaj sie nie
przerabia, nie ma tego nawet na rozszerzeniu, a w dodatku ostatnio jakiś baran z MEN wywalił
prąd elektryczny z podstaw na rozszerzenie.
Materiału było więcej i był on trudniejszy, ale ówczesny program był spójny i trzymał sie kupy,
poza tym fizyka i chemia szły w parze z matematyką, na fizyce i chemii nie pokazywano metod i
wzorów wykraczających poza posiadaną w danym momencie wiedzę matematyczną − jakoś te
przedmioty ścisłe były zgrane w czasie i wiedza była uporządkowana. A teraz to jeden wielki
bajzel
6 lip 01:46
Julek:
Wszystkim gratuluję... może mnie mało osób kojarzy, ale jeszcze rok temu i ja na
matematyka.pisz.pl przygotowywałem się do matury rozszerzonej z matematyki i zdałem ją na 80%
Szczerze mówiąc, po roku na Politechnice Warszawskiej musze stwierdzić, że polska matura
rozszerzona z matematyki jest naprawdę na niskim poziomie.
Różniczkowanie oraz całkowanie (jednej zmiennej) to nie problem, a prawdziwa gimnastyka dla
mózgu zaczyna się podczas przerabiania problemów matematycznych, dlatego jestem za tym, aby
podstawy macierzy, różniczkowania oraz całkowania wrzucic do programu matury rozszerzonej.
Na studiach wrzucicie następny bieg i będziecie liczyć jeszcze więcej, a materiał z liceum
jeszcze nie raz zawita w waszych zadaniach.
Pozdrawiam,
Julek
6 lip 13:44
;) ZKS ;):
A jak jest na Politechnice Warszawskiej jeżeli można spytać?
6 lip 13:50
Ala: dołączam się do pytania powyzej
8 lip 22:11
Godzio:
Pamiętamy Cię
Julek 
I jak Ci tam idzie ?
9 lip 00:33
Kuba: Sorry, że tutaj piszę, ale szkoda zakładać osobny temat. Pytanie do przyszły studentów
Politechniki Wrocławskiej: wie ktoś gdzie można znaleźć listę przyjętych i rezerwowych na
wybrany kierunek(budownictwo)

Bo status mój mam w systemie Edukacja.CL, ale chciałbym
wiedzieć na którym miejscu rezerwowym jestem. Wiem też że te listy są wywieszone na uczelni,
ale Wrocław dla mnie jest zbyt daleko. Szukałem również na forum, ale akurat w dziele
budownictwo nie ma

.
9 lip 11:06
;): najlepiej napisz meila
9 lip 11:57
ICSP: \left\{ \eqalign{ 10x−y &= 5\cr x+y &= 3\cr } \right.
12 lip 15:57
ICSP: tutaj nie działa:(
12 lip 15:57
Basia:
nie, tutaj nie działa
edytorek forum nie ma nic wspólnego z texem, to taki "autorski" twór Jakuba
12 lip 16:16
;): Kuba tu ktos dawał link z listami przyjętych

a co do rezerwowyhc trzeba pisac meila
12 lip 19:12
Pepsi2092: Już macie progi punktowe jakby ktoś jeszcze nie lukał na stronce PWr
12 lip 21:13