matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gruszka
gruszka:
Dla jakiej wartości a do wykresu funkcji f(x) = ax + 3 należy punkt np A (2,1) ?
29 cze 20:42
gruszka:
Proszę o rozpisanie metody, dziękuje
29 cze 20:43
Ania:
x=2 f(x)=1 1=a2+3 2a=1−3 2a=−2 a=−1
29 cze 20:51