Granice ciągów
Exo: Bardzo proszę o pomoc z zadaniami
1)lim
x→0
| | x4+5x−3 | | (x4+5x−3)(2+√x2+4) | |
|
| =limx→0 |
| |
| | 2−√x2+4 | | (2−√x2+4)(2+√x2+4) | |
| | 2x4+x4√x2+4+10x+5x√x2+4−6−3√x2+4 | |
=limx→0 |
| } |
| | −x2 | |
czy limit istnieje?
2)lim
x→∞(
√x+3−
√2x)=
∞−
∞=0 czy dobrze?
29 cze 16:42
a: ale przeciez to jest −3o=∞
29 cze 18:53
Exo: a można przez zero dzielić? dopiero zaczynam z granicami

nie rozumiem w takim razie czemu
rozpisywac skoro mozna podzielic przez 0.
A drugi przykład jest ok? wie ktoś? Bede wdzieczny za pomoc
29 cze 19:33
Exo: pomógłby mi ktoś ?: (
29 cze 20:28