prosze
Piotr student: witam
29 cze 16:06
Piotr student: Ciało rusza z miejsca z prędkością poczatkową v0 i stałym przyśpieszeniem.
Przebywa odległość x w czasie T. Jaką ma prędkość chilową po czasie T?\
proszę o pomoc w tym zadaniu
Dział; ruch jednowymiarowy
29 cze 18:22
Piotr student: proszę
29 cze 18:39
Piotr student: bardzo proszę o pomoc
29 cze 22:29
bjornolf: | | dx | |
wzór na prędkość chwilową to v= |
| |
| | dt | |
30 cze 11:08
Piotr student: jak to teraz policzyć proszę o pomoc
30 cze 12:05
imię lub nick:
a−przyspieszenie
t−czas
całkując funkcje przyspieszenia po czasie (przyspieszenie jest stałe) otrzymujemy prędkość
∫adt=at+C
warunek początkowy C=v0
przy t=T prędkośc będzi wynosiła:
aT+v0
(całkując funkcje predkości otrzymasz droge przebytą przez ciało)
30 cze 12:35
Piotr student: można od początku krok po kroczku wyjaśnione
30 cze 21:40
Piotr student: będę wdzięczny za pomoc
30 cze 21:46
Piotr student: proszę
1 lip 20:02
Piotr student:
1 lip 20:02
Michal: to jest od początku
1 lip 22:19