| 1 | 1 | 1 | 1/4x | 1/4x | ||||||
Zauważ, że | = | − | = | − | ||||||
| x2−4 | 4(x−2) | 4(x+2) | 1−2/x | 1−(−2/x) |
| 1/4x | 1 | 2 | ||||
{ | = ∑i=0n | *( | )i | |||
| 1−2/x | 4x | x |
| 1/4x | 1 | 2 | ||||
{ | = ∑i=0n | *(− | )i | |||
| 1−(−2/x) | 4x | x |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | |||||
= | − | = | (∑i=0n ( | )i − | |||||
| x2−4 | 4x−8 | 4x+8 | 4x | x |
| 2 | 1 | 2 | 1 | |||||
∑i=0n(− | )i) = | * 2∑i=0n ( | )2i+1 = | * ∑i=0n | ||||
| x | 4x | x | 2x |
| 2 | ||
( | )2i+1 | |
| x |
| x | 1 | 2 | |||
= | * ∑i=0n ( | )2i+1 ![]() | |||
| x2−4 | 2 | x |