matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać to zadanie? Pewnie jest banalne ale jestem z tego działu zielona.
Patrycja:
X − zmienna losowa o rozkładzie dwumianowym z parametrami p=1/3 n=11 P(X=0)=? P(X ≤ 1)= P(X=3)≈ P(X=9)≈
27 cze 19:25