pomóżcie.. mam 60 zadań do zrobienia i nie wiem jak niektóre zrobić.. :(
M...: 1. Wyznacz współrzędne punktu X, gdy:
a. A=(−1,−6), AX→ =[5, −3]
b. C=(−2, 3), XC→ =[5, −4]
2.Wyznacz wektor AB→, gdy:
a. BA→ =[2, 1]
b. A=(2, −10), B=(10,−1)
3.Wyznacz długość wektora XY→, gdy:
a. XY→ = [−4, 8]
b. X= (−2, 10), Y=(−7, 6)
27 cze 18:30
M...: 4. Z podanego wzoru wyznacz to, co można, naszkicuj wykres, określ(na podstawie wykresu) zbiór
wartości tej funkcji, jej przedziały monotoniczności oraz równanie osi symetrii paraboli
będąccej wykresem funkcji:
a. y= −3(x+2)(x−5)
b. y= −3(x−4)2+2
c. 5x−2x2−2=0
d. 3x2−1=0
27 cze 18:39
27 cze 20:08