zadanko z wiekiem
Ww: ktos zapytal znajomego "ile masz lat?","teraz mam dwa razy wiecej niz Ty miales gdy ja bylem w
Twoim wieku, gdy Ty bedziesz w moim wieku razem bedziemy miec 63 lata". Ile lat ma kazdy z
nich obecnie?
To jest dobre .....XD prosze o male wsparcie
27 cze 00:23
roman:
27 cze 09:04
roman: hm >?
27 cze 12:54
roman: co za pora... wszyscy pewnie na wakacjach ...
27 cze 13:22
roman: odś.
27 cze 16:26
Jack:
x− wiek odpowiadającego
y− wiek pytającego (x>y)
x+x−y+x=63
x=2(y−x+y)
...
...
y=21
x=28
27 cze 17:40