Pilne!!! Prosze wszystkich o Pomoc .... Kto umie niech pomoże!!!!
Klaudia(POMOCY): piotr wpłacilł 2000zł do banku w korym oprocentowanie wkłaów oszczędnościowych jest równe
6% w stosunku rocznym. Oblicz ile wyniosą odsetki od tej kwoty po roku, a ile złotych
pozostanie z nich piotrowi, jesli od kwoty odsetek zostanie odprowadzony podatek w
wysokości 19%. Jaki bedzie stan konta piotra po roku oszczędności
3 mar 20:45
Duoo:
2 000 zł *6% = 120zł
19% * 120 zł = 22,80 zł
2 000 +120 - 22, 80 = 2 097, 20 zł
3 mar 21:08