matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
j
tom:
Policzyć pochodną:
1
y=cosx −
cos
3
x
3
1
1
Nie wiem czy to dobrze robie: y
'
=−sinx − (
cosx)
3
'
= −sinx − (cos
2
x*(−
sinx))
3
3
25 cze 16:04
granica ciagu:
−sinx+cos
2
xsinx
25 cze 18:00