zadania optymalizujące
daniek: Jakie powinny by wymiary a,b prostokątnego pola o powierzchni 10000m2 którego jednym
naturalnym bokiem jest brzeg rzeki, aby na jego ogrodzenie zużyć jak najmniej siatki? Od
strony rzeki nie ma płotu.
25 cze 11:37
Jack:
Obw=2a+b
| | 10000 | |
Obw(a)=2a+ |
| ← policz pochodną i znajdź jej ekstremum (minimum)  |
| | a | |
25 cze 11:54
seba: A jak policzyc to zadanko w wersji że pole powierzchni = S. ? bo takim sposobem wychodzi mi a i
b tej samej długości.
19 wrz 16:21
dvdfvg:
6 lis 16:57
dvdfvg:

←←←←←←nie czaje można od nowa?→→→→→→→
6 lis 16:59