całka
Piotr Student: Proszę o pomoc w zadaniu
Obliczyć całke:
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
22 cze 14:14
Piotr Student: nie wiem od czego zacząć prosze pomózcie

function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
22 cze 14:22
Jack:
skorzystaj z liniowości całki
22 cze 14:29
Godzio:
Z takim zapałem do nauki niedługo pożegnasz się ze studiami ...
22 cze 16:32
Jack:
22 cze 16:50
Magda: możesz skorzystać z tego →rozbić to na sume/różnice calek (tak mi się wydaje

) i dalej liczyc
22 cze 18:18
Jack:
to jest właśnie liniowość całki
22 cze 18:23
Magda: nie pamiętam tego pojęcia

w każdym bądź razie, tak liczyliśmy rozbijając na sumę bądź
różnicę całek

nie było określenia liniowość całki, nie pamietam tego
22 cze 18:25
Magda: | | 2 | | 5 | |
∫5x2 dx −∫6x dx +∫3 dx −∫ |
| dx +∫ |
| dx=
|
| | x | | x2 | |
| 5 | | 6 | | 5 | |
| x3 − |
| x2 + 3x − 2ln|x|− |
| |
| 3 | | 2 | | x | |
22 cze 18:50
Magda: a noi oczywiście na końcu zamiast "

" powinno być +c
22 cze 18:51
Piotr Student: cos rozumiem ale nie do końca
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
22 cze 21:28
Piotr Student: tu rozumiem
22 cze 21:29