matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczkowanie
IluvJeanne:
zróżniczkuj a) sinx b) pierwiastek z x do potęgi n
21 cze 17:12
ee:
(sinx)'=cosx różniczka: cosxdx
n
1
n
[(
√
x
)
n
]'=
*
=
√
x
2
√
x
2x
n
różniczka
dx
2x
21 cze 20:45