matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań- macierz
Kuba:
jak rozwiązać taki układ równań obliczając przez macierz
⎧
3x + 2y + z=5
⎜
x + y − z=0
⎨
6x + 7z=8
⎩
4x − y +5z=3
proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak to rozwiązywać
21 cze 10:01
patrycja:
21 cze 12:08