matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
...:
13
suma liczby rzeczywistej różnej od zera i jej odwrotności wynosi
wyznacz tę liczbę
6
20 cze 16:53
ZKS:
1
13
x +
=
x
6
6x
2
− 13x + 6 = 0 Δ = 169 − 144
√
Δ
= 5
13 − 5
2
x
1
=
=
12
3
13 + 5
3
x
2
=
=
12
2
20 cze 18:21