matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
justynka91:
W przestrzeni R
2
dane są B
1
(R
2
)=E
1
=(0,1),E
2
=(0,2) B
2
(R
2
)=e
1
=(1,2).e
2
=(2,3) wyznaczyć wpółrzędne wektora x w bazie B
2
(R
2
) jeśli jego współrzędne w B
1
(R
2
) wynoszą (4,5)
20 cze 16:46