PROblem
TOmek: x13+x23=(x1+x2)(x22−2x1*x2+x22)=
(x1+x2)(x22+x22−2x1*x2)
(x22+x22)=(x1+x2)2−2x1*x2
czyli:
(x1+x2)[((x1+x2)2−2x1*x2)−2x1*x2] dobrze?
19 cze 17:34
Tomek.Noah: zle

od samego poczatku
19 cze 17:40
Godzio:

Prócz tego początku reszta ok, końcówkę można zapisać:
(x
1 + x
2)( (x
1 + x
2)
3 − 3x
1x
2)
19 cze 17:41
TOmek: co jest źle na początku?
19 cze 17:43
TOmek: aha tam pierwsza linijka zamiast −2x
1*x
2 bez 2
19 cze 17:44
TOmek: no i to zmienia postac rzeczy, ale wiadomo jak bedzie dalej
19 cze 17:44
Godzio:
19 cze 17:50