matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miejsca zerowe funkcji
karola:
f(x) 5−2x
18 cze 22:40
Eta:
f(x)=0 <=> 5−2x=0 <=> x=....
18 cze 23:13
karola:
czyli to x bedzie sie rownal −2,5
18 cze 23:25
Eta:
x= 2,5
18 cze 23:26