Korzystając z twierdzen o arytmetyce ciągu obliczyc granice ciągu
Jack: limx→0 2*7n−14*9n+7=
18 cze 22:07
Chromosom: Weź to jakoś czytelnie zapisz, człowieku...
18 cze 22:57
Jack: Są dwie wersje ułamkowe, dopiero zauważyłem z u małe i duże U.
20 cze 13:36
Jack: Są dwie wersje ułamkowe, dopiero zauważyłem z u małe i duże U.
20 cze 13:36
Jack: Są dwie wersje ułamkowe, dopiero zauważyłem z u małe i duże U.
20 cze 13:37
Jack:
wyciągnij z licznika i mianownika najwyższe potęgi przed ułamek
20 cze 13:44
Jack: I wyjdzie ∞*0= i tu 0 czy ∞?
20 cze 13:56
Jack:
przepraszam, nie zauważyłem do czego zbiega n (myślałem że do ∞).
Podstaw po prostu n=0 i zobacz co wyjdzie.
20 cze 14:15