fizyka
sizas: Godzio lub romanoo pomocy
zad.2 Narysuj załamanie światła dla środków woda−szkło wiedzac że współczynniki ośrodków
wynoszą odpowiednio n1=1,33, n2=1,45
zad.3 Oblicz kąt załamania w sytuacji gdy światło pada z wody do powietrza pod kątem 30 stopni
wiedzac ze współczynniki wynoszą odp. n1=1,33, n2=1
Pomocy to z fizyki ale wy cos rozumiecie
18 cze 19:08
sizas: 
?
18 cze 19:33
sizas: 

?
18 cze 21:42
Godzio:
Są na to wzory (zad. 2 − wystarczy podstawić), a pierwsze poczytaj o załamaniu światła w
ośrodkach o różnych współczynnikach, to akurat nie jest trudne
18 cze 22:42
Godzio: nie umiem
18 cze 22:58
Godzio:
Zmień nick ...
Zad. 3
Prawo załamania − kąt padania α i kąt β załamania promienia światła przy przejściu przez
granicę dwóch ośrodków spełniają następującą zależność
n1sinα = n2sinβ
Zad. 2 −− spróbuj to narysować na podstawie tego twierdzenia co masz podane
18 cze 23:05