całka
Antoszkie: jeszcze taka całka
∫cos2xcos x − sin x dx
18 cze 16:41
Antoszkie: w liczniku jest cos 2x
18 cze 16:42
Bogdan:
cos2x = ...
pamiętasz ten wzór?
18 cze 16:45
Antoszkie: chodzi o cos(2x)=cos2(x)−sin2(x)
18 cze 16:45
Antoszkie: i potem to można skrócić z mianownikiem?
18 cze 16:46
Bogdan:
a taki wzór: a2 − b2 = ... ?
18 cze 16:46
Antoszkie: no nie wiem..
18 cze 16:47
Bogdan:
np.: ♣2 − ♥2 = (♣ − ♥)(♣ + ♥)
18 cze 16:49
Antoszkie: jak obrazowo

tak, wzory skróconego mnożenia...
18 cze 16:50
Antoszkie: dalej mi to niewiele mówi
18 cze 16:52
Antoszkie: wiem, dzięki
18 cze 16:53
Antoszkie: jestes wielki
18 cze 16:54
Bogdan:
18 cze 16:56