czy ktoś mi pomoże
Kasia: mam zadanie za które nie wiem jak się zabrać :
Oblicz f(−3/5), gdy f(x) = −2x + 5
18 cze 11:55
ICSP: f(x) = −2x + 5. Widzisz pewną zależność?
dajmy jakąś przykładowa funkcję:
f(x) = 5x − 7
Obliczmy f(1)
f(1) = 5*1 −7 = 5 − 7 = −2
Tak samo musisz zrobić swój przykład.
18 cze 11:57
Kasia: aha dziękuję bardzo
18 cze 11:59
Kasia: i tu trzeba tylko ten punkt znaleźć
18 cze 12:03
ICSP: | | 3 | |
nie. Tutaj wystarczy że wstawisz − |
| w miejsce x i obliczysz wartość. Wartość jest zawsze |
| | 5 | |
liczbą.
18 cze 12:04
Kasia: a no ok rozumiem
18 cze 12:06