WIELOMIAN
nowy: pomoże mi ktoś z rozłożeniem pewnego wielomiana
2x2 + 6x2 + 4x + 12 na czynniki
Prosze o pomoc
17 cze 22:38
ICSP: dodaj x
2 i policz delte

2x
3 + 6x
2 + 4x + 12 = 2x
2(x+3) + 4(x+3) = (2x
2+4)(x+3) = 2(x
2+2)(x+3)
17 cze 22:41
nowy: Pomóż mi z tym prosze
Nie mam pojęcia jak to ugryść
wogole mnie na tych lekcjach nie było
pozatym sie dopiero ucze
oblicz prosze mi to
Proszę
17 cze 22:44
ICSP: przecież ci to zrobiłem
no chyba że tam na prawdę jest 2x2 zamiast 2x3
17 cze 22:47
nowy: myślałem ze musze jeszcze delte policzyć
Sorki
17 cze 22:48