Proszę o pomoc !:(
Sandra: Mam takie zadanie:
W dwóch jednakowych skrzynkach znajdują się piłki: w pierwszej będą trafne?
czerwone, a w drugiej 4 białe i 7 czerwonych.
Rzucamy kostką do gry. Jeśli wypadnie liczba oczek mniejsza niż 3, to losujemy piłkę z pierszej
skrzynki, w przeciwnym razie losujemy z drugiej.
Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowaania piłki białej?
Wskazówka: Skorzysta z metody drzewka.
Proszę o pomoc!
17 cze 20:14
załamany :( : narysuj drzewko z czym masz problem ?
17 cze 20:23
:(: nie mam żadnego drzewka...
tak mój Pan z matematyki napisał
mam rozwiązać te zadania:
https

/docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzwVuedgV
zELZTA4N2QwN2EtNGZiNS00ODZjLTkxYWYtNDdkMDc5YzgxMWVk&hl=pl
już trochę zrobiłam
17 cze 20:26
załamany :( : jakie kule sa w pierszej skrzynce ?
17 cze 20:28
załamany :( : to zaraz Ci to zrobie
17 cze 20:28
:(: będę ci niezmiernie wdzięczna.
Może dzięki tobie zaliczę semestr
17 cze 20:30
załamany :( : ale powiedz jakie kulki sa w pierwszej skrzynce

bo jakos nie moge sie doczytac
17 cze 20:31
:(: wejdź na tą stronke co napisałam tam są te zadania
sorki nie napisałam w pierwszej 5 białych i 3 czerwone
17 cze 20:33
:(: jak Ci idzie?
Mogę liczyć na Twoją pomoc
17 cze 20:41
17 cze 20:43
załamany :( : daj te zadania w jakims lepszym linku bo ten nie działa
17 cze 20:45
:(: troszkę słabo widać
ale jest chyba ok

jesteś w stanie może jeszcze jakieś zrobić z powyższego linku

jak coś to ja zrobiłam zad.3 i zad.4
Jesteś w stanie?
Jestem Cie super wdzięczna za czas
17 cze 20:47
załamany :( : nie widziałem tych zad

daj mi link ale lepszy niz ten wyzej
17 cze 20:49
s: https

/docs.google.com/viewer?pid=explorer&srcid=0BzwVuedgVzELZTA4N2QwN2EtN
GZiNS00ODZjLTkxYWYtNDdkMDc5YzgxMWVk&docid=c39b1d1af0e6b55f4817d018abf91d72|9
b430573254046429b0f02772a90f4e3&a=bi&pagenumber=1&w=1020
17 cze 20:50
załamany :( : niestety ale nie wchodzi mi ten link
17 cze 20:51
Eta:

wybór skrzynek:
| | 2 | | 1 | |
I z prawdopodobieństwem p= |
| = |
|
|
| | 6 | | 3 | |
| | 2 | |
II z prawdopodobieństwem: p= |
|
|
| | 3 | |
| | 5 | |
wybór kuli białej ze skrzynki pierwszej z prawdopodobieństwem p= |
|
|
| | 8 | |
| | 4 | |
wybór kuli białej ze skrzynki drugiej z prawdopodobieństwem p= |
|
|
| | 11 | |
B −−− wybrano kulę białą
| | 1 | | 5 | | 2 | | 4 | |
P(B)= |
| * |
| + |
| * |
| =......... dokończ obliczenia |
| | 3 | | 8 | | 3 | | 11 | |
17 cze 20:51
s: to napisze zadania
rozwiąż równanie:
x2 + 4x + 4 =0
17 cze 20:53
Eta:
zamiast literki "i" ma być literka I ( pierwsza skrzynka
17 cze 20:54
załamany :( : (x+2)2=0
x+2=0
x=−2
17 cze 20:54
s: Na ile sposobów można wylosować trzy osoby z grupy dwunastoosobowej jeśli:
a. Wybierzemy samorząd grupy
b. chcemy przyznać trzy jednakowe nagrody
17 cze 20:54
załamany :( : lub licz delte która powinna Ci wyniesc zero

i liczysz pierwiastek ze wzoru
17 cze 20:55
załamany :( : liczysz kombinacje 3 nad 12
17 cze 20:56
s: nie jesteś w stanie mi pomóc?
ja sama nie dam rady...
17 cze 20:59
załamany :( : z którym ?
17 cze 21:00
s: Na ile sposobów można wylosować trzy osoby z grupy dwunastoosobowej jeśli: a. Wybierzemy
samorząd grupy b. chcemy przyznać trzy jednakowe nagrody
17 cze 21:01
załamany :( : ja moge policzyc to tylko nie wiem czy dobrze to bedzie ?
17 cze 21:03
s: lepiej mieć coś niż nic
jestem pewna że bardziej ci to wyjdzie niż mi
musze isc na jakies korki z maty...
17 cze 21:04
s: Tobie eta też dziekuje za pomoc
17 cze 21:07
s: mam jeszcze takie zadanie
w loterii dwadzieścia spośród pięćdziesięciu losów wygrywa.
jakie jest prawdopodobienstwo, ze wybierając dwa losy, wszystkie będą trafne?
17 cze 21:09
s: pomoże mi ktoś
17 cze 21:15
s: ?
17 cze 21:22
17 cze 21:30
kol: co to znaczy ze jest to iloraz?
17 cze 21:41
Eta:
17 cze 23:20
załamany :( : iloraz wynik dzielenia
18 cze 00:42