pytaneczko
Ala: ile to jest
√16x2−3=3 /
2
16x
2−3=9 tak
17 cze 15:10
Maryjusz: |16x2−3|=9
17 cze 15:12
ICSP: oj Maryjusz
√(16x2 − 3)2 ≠ (√16x2 − 3 )2
17 cze 15:18
ZKS:
Dobrze ma
Maryjusz ICSP to jest to samo
√(16x2 − 3)2 =
√16x2 − 3 *
√16x2 − 3 = (
√16x2 − 3)
2
17 cze 15:25
Vax: ZKS, w liczbach rzeczywistych dla x=0 pierwsze wyrażenie ma sens liczbowy, a drugie nie.
Pozdrawiam.
17 cze 15:30
ICSP: a mógłbym ciebie prosić o ustalenie dziedziny tych dwóch wyrażeń:
(√x+3)2
oraz
√(x+3)2
17 cze 15:31
ZKS:
Cichooooooo nic nie mówiłem więc jak mówiłem to nie jest to samo.
17 cze 15:35