matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe funkcji
panna_waga:
3
Jak się oblicza miejsce zerowe funkcji: y =
+5?
x − 4
I w ogóle jak nazywa się taka funkcja? Kwadratowa, wielomianowa czy jaka tam? Błagam napiszcie, bo za kilka godzin egzamin, a coś we łbie muszę mieć
17 cze 11:31
załamany :( :
hiperbola
17 cze 11:35
panna_waga:
wcale nie bo 3 i 4
ale dzieki
17 cze 11:42
ZKS:
D = R \ {4}
5x − 17
y =
x − 4
5x − 17 = 0
17
x =
5
17 cze 11:45