PROblem
TOmek: | | 3x | |
g(x)= |
| jak to ładniej rozpisac, by było latwiej wektory odczytac  |
| | x−2 | |
16 cze 20:45
Eta:
| | 3(x−2) +6 | | 6 | |
g(x) = |
| = 3+ |
|
|
| | x−2 | | x−2 | |
16 cze 20:46
TOmek: Dziekuje Eto
16 cze 20:47
ICSP: Eta mam dla ciebie zadanko

Chcesz?
16 cze 20:49
Eta:
Można też wykonać dzielenie:
−3x +6
−−−−−−−
= 6 −− R
16 cze 20:50
Eta:
he he

ja już w swoim życiu narozwiązywałam się zadanek

Napisz, to może Innym się przydadzą
16 cze 20:51
TOmek: | | −4x+1 | |
ostatni juz przykład nie mogę ogarnąc g(x)= |
| |
| | 2x+1 | |
16 cze 20:52
Eta:
Wykonaj dzielenie
16 cze 20:53
16 cze 20:55
TOmek: o kurna, jak sie dzieliło takie coś, moze taka mała powtoreczka ?: D
16 cze 20:55
TOmek: pokazesz jak podzieliłas?
16 cze 20:56
Eta:
lub ( bez dzielenia)
| | −2(2x+1) +3 | | 3 | |
g(x)= |
| = −2+ |
|
|
| | 2x+1 | | 2x+1 | |
16 cze 20:57
Eta:
| | 3 | |
(−4x+1) : (2x+1)= −2 + |
|
|
| | 2x+1 | |
+4x +2
−−−−−−
= 3 −−−− R
16 cze 20:58
TOmek: dziekuje, ponownie
16 cze 20:59
Eta:
16 cze 21:10