algebra
wojtek: może ktoś obliczyć taka zespolona? √j−√3
kolejnosc zmieniona, czy to wazne?
16 cze 14:30
pomagacz:
Wojtas, Ty chyba nie z Hąci to bierzesz, co?

Masz jutro na Dyskretną przyjechać i zdać

z =
√j − √3
|z| =
√1 + 3 =
√4 = 2
w pierwszej wszystkie są dodatnie,
w drugiej tylko sinus, ←
w trzeciej tangens i kotangens,
a w czwartej kosinus
druga ćwiartka
| | φ+2kπ | | φ+2kπ | |
Wk = n√|z| [cos( |
| ) + jsin( |
| )] gdzie k = 0, 1, 2, n − 1
|
| | n | | n | |
podstawiasz i masz W
0, W
1, koniec
umiesz na jutro na Dyskretną
16 cze 19:39
wojtek: no to mialem prawie dobrze

na zaliczenie coś umiem ale na egzamin srednio
16 cze 19:42
pomagacz:
ja też średnio na egzama
16 cze 19:44
pomagacz:
ja mu oddałem z kątem 60, ale Lechu się nie skapnął, spojrzał na mnie i od razu dał mi 3
16 cze 19:45