SĄ TO CIĄGI GEOMETRYCZNE I ARYTMETYCZNE! PILNE!!! :(
Magda:*: SĄ TO CIĄGI GEOMETRYCZNE I ARYTMETYCZNE^^

Magda

: Hej POMÓZCIE! : ~ jestem noga z matmy jestem typem humana
PrRACA NR 1:
1) WYZNACZ a1, r
6,2,−2.. e(dolny indeks to 4) S(dolny indeks to 7)
2) sprawdz, czy ciąg arytm. Q 100, S200
3) x+1, 4, x+6 −ciąg arytmetyczny wyznacz X
PRACA NR. 2:
1) 6,2, 2/3, 2/9.... wyznacz a1, q ( a6, s6)
2) an= −5 x 2 (górny index to 12n+2) Sprawdz czy jest to ciąg geometryczny, wyznacz q10, S20
3) 3x2,x+1,16 to ciąg geometrycznym, wyznacz x
z góry dziękuje
Myslę, ze dla fanów zadan matematycznych nie sprawi to problemu
opozdrawiam
odpowiedz proszę wyslac na adres: ewcia1466@wp.pl
15 cze 17:02
ICSP: myślisz ze komuś się będzie chciało wysyłać na maila odpowiedzi?
15 cze 17:13
Ajtek: Cześć
ICSP 
, ja mam problemy z rozszyfrowaniem o co chodzi w niektórych zadaniach, np.
e(dolny indeks to 4).
Co to jest "e" w arytmetycznym?
A na maila nie będę pisał bo i po co

.
Jeden z wpisów typu "co autor miał na myśli?"
15 cze 17:17
Krzychu: Zapewne z tym e chodzi o czwarty wyraz ciągu, czyli e2. To samo S7, czyli suma pierwszych
siedmiu wyrazów.
15 cze 17:19
Krzychu: * czyli e
4. Co nie zmienia faktu, że lenistwo będzie tolerowane
15 cze 17:24
ICSP: Witaj Ajtek
Jest duża różnica między a i e w matematyce.
e jest najczęściej używane w logarytmie naturalnym
a jest najczęściej używane w funkcjach oraz w ciągach.
15 cze 17:49
Ajtek: Wiem
ICSP, moje pytanie dot. "e" w arytm. było retoryczne

.
Pamiętam również, że lne=1 czyż nie?
Poprostu chciałem pokazać, że nie można stosować dowolności i klepania jak popadnie.
Czy "a", czy "e" co za różnica, domyślą się o co chodzi, wszak matematyke znają i umieją.
Równie dobrze mozna napisać:
Oblicz 2
3*= ile to jest?
Ale razy co ja się pytam?
15 cze 18:33
AS: Miła humana − ale czytać chyba umiesz!
15 cze 18:36
Magda:*: czyli e4

tak o to chodzilo
15 cze 18:39
e4:
1.e4
White's aggressive opening move opens lines for the queen and king's bishop and fights for
control of the squares d5 and f5. 1. e4 is the most traditional of White's first moves, is
popular at all levels of the game and is the favoured opening move of world champions Bobby
Fischer and Anatoly Karpov, Fischer calling it 'best by test'. Openings with 1. e4 tend to
emphasize violent tactics over slow maneuvering.
At this point Black must decide how to face White's aggression. With a pawn on e4 White's
simplest plan is to play d4 on the next move, giving himself a strong 'classical' centre, so
the most aggressive replies by Black challenge White's control of d4.
1...e5 challenges it directly, establishing an equal share of the centre though
allowing White to maintain for longer the initiative conferred by having the first move.
1...c5 creates an unbalanced position of attack and counter−attack and is the more
popular move.
1...Nc6 is playable but does not prevent d4 since the knight cannot take the pawn
without the queen recapturing.
Alternatively, Black may challenge White's central control by targeting the newly arrived e4
pawn, either with
1...d5, with a likely exchange of central pawns leading to a wide−open game in which
minor piece placement is crucial, or with
1...Nf6 inviting White to build a large centre that may later be attacked.
1...f5 Fred defence, is a very poor move since the attacking pawn is left en prise.
Other first moves by Black allow White to place pawns on e4 and d4, with Black giving up a
spatial disadvantage in order to prepare a counterattack.
1...e6, French defence, a popular move. Black follows up with d5. The main disadvantage
of this opening is that Black's light−squared bishop becomes blocked behind his pawns
1...c6 also prepares d5, but without blocking the bishop.
1...d6 and
1...g6 are related moves − where one is played, the other usually follows soon. The aim
is to set up a solid but dynamic formation with Bg7 and usually Nf6 before deciding how to
fight for the center.
1...b6 is occasionally played but allows White to attack quickly.
While the late English GM Tony Miles beat the then world champion Anatoly Karpov in a famous
game with
1...a6 neglects the centre and is not recommended to anyone less skilled than Tony
Miles.[1]
Rarely played moves by Black include
1...a5, is also not recommended, as it weakens Black's position.
1...Na6, Lemming Defence, which is too passive.
1...Nh6, Adams Defence, which is also too passive.
1...h6, Carr Defence, which wastes time and weakens Black's kingside.
1...h5, Pickering Defence, which does not help development.
1...g5, Borg Defence
1...f6, Barnes Defence, weakens the Black king.
1...b5, Polish Gambit, unsound because 2. Bxb5 gives White a free pawn.
[edit] Statistics
Approximately chances: White win 39%, Draw 29%, Black win 32%
Estimated next move popularity: c5 41%, e5 25%, e6 13%, c6 7%, d6 4%, d5 4%, g6 3%, Nf6 2%, Nc6
0.5%, other moves less than 0.5%
15 cze 18:46
Magda:*: bardzo dziękuje ^^
16 cze 14:41
ICSP: oo któś chyba jednak na maila wysłał
16 cze 14:43