obliczyć pochodną
pawson:
15 cze 00:21
Godzio:
| | (2cosx * (−sinx) + cos2x * cosx)e2x − cos2x * sinx * 2e2x | |
f'(x) = |
| = |
| | e4x | |
| | −sin2x + cos3x − sin2x * cosx | | sin2x * cosx | |
= |
| = − |
| (cos2x − 1) = |
| | e2x | | e2x | |
| | sin2x * cosx * sin2x | |
= |
| |
| | e2x | |
15 cze 00:46
Piotr Student: przepraszam ale dalej mi tak sie robi po napisaniu od czego to jest uzależnione
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
15 cze 01:01