Wyrażenia wymierne
mała: Witam wszystkich i proszę o pomoc w wykonaniu dwóch przykładów. Niestety ale mam problem z
minusami, więc proszę o wykonanie zadania po kolei.
14 cze 23:28
ICSP: Ty określisz dziedzinę tych przykładów a ja je rozwiąże. Pasuje taki układ?
14 cze 23:30
calc: na krzyż
a) 4x−4−x2+1=x−5
−x2+3x+2=0
x wyliczasz deltą, zgadza się? zaraz podam b)
14 cze 23:32
calc: b) 8x+12=3x−6
5x=−18
14 cze 23:33
ICSP: drugi dobrze.
14 cze 23:36
ICSP: tylko D brakuje.
14 cze 23:36
calc: icsp, niech sobie sama napisze dziedzinę
14 cze 23:37
ICSP: wiem

Przecież jej nie napiszę, ale zwracam uwagę na najważniejszą rzecz
14 cze 23:38