Jak obliczyć taką granice funkcji?
Anonimowa: √1+2x−√1−2xx=
14 cze 23:00
Magda: a lim to gdzie jest i do czego dąży x

bez tego to jak mam policzyć

miałaś regułę de
l'Hospitala

?
14 cze 23:02
Anonimowa: Zapomilam x dazy do zera. Wspominano o tym na wykladach a na zajeciach jeden przykład

a ja
glupie na to.
15 cze 14:14
Anonimowa: Pomoze ktos ?
16 cze 16:44
Vax: No to skorzystaj z reguły de l'Hospitala, korzystając z niej mamy:
| | √2x+1−√1−2x | | (√2x+1−√1−2x)' | |
limx −> 0 |
| = limx −> 0 |
| = limx −> 0 |
| | x | | x' | |
Pozdrawiam.
16 cze 17:02