kwadratowa funkcja
wrrrrrrrrr: 1. podaj rozwiązanie |x2-4| -4 ≥0
tak w szkole rozwiązywałam nie wiem czy dobrze:
x2-4 ≥ 4 ≤ -x2+4
2.
x2-5x-4=y no normalnie delte prawda
a tu y= -|x-2| czyli y= -x+2
3. x2+(y-2)2=16
(x+2)2+(y-3)2=9
(x-4)2+y2-4=0
x2=y2-6x+10y-2=0
to są oddzielne rownania
4.
|x|<1
czyli: -1>x<1 tak tez pani nas uczyła
5. jak znaleźć wzór funkcji jak mam podane miejsca zerowe czyli (9;0) i (10;0) i
punkt(0;1) tylko podajcie układ równań ja dokończę... a może aż
6. dla jakich k nierówność jest sprzeczna
2x2+kx+8≤0 liczę delte czyli k2 - 16 = 0 czyli k albo4 albo - 4
i wtedy co dalej
7. dla jakich wartośći parametru m funkcja y=mx2+mx+1 nie ma miejsc zerowych czyli delta
musi być mniejsza od zera tak i jak dalej
8. dla jakich wartość parametru m równanie ma jedno rozwązanie które jest liczbą ujemną
3x2+px+p+1=0 miałam idee ale jakoś mi nie wychodziło
9. przy brzegu jeziora chcemy wyznaczyć kąpielisko w kształcie prostokąta odgradzając je
sznurem. sznur ma 80 m długości. jakie wymiary powinno mieć kąpielisko aby powierzchnia
była największa.. oblicz ją
10. z drugu o długości 2m zbudowano model graniastosłupa o podstawie kwadratu. jakie
wymiary powinien mieć ten graniastosłup aby jego pole było największe...
11. przekątna prostokątna ma dł 85 powiększając każdy bok o 2 zwiększamy pole o 230
oblicz dł boków tego prostokąta
proszę wytłumaczcie mi to jakoś... błagam
z góry dzięki wielki jak tłumaczycie to tak "łopatologicznie" żębym pojęła kochani
jesteście
pomóżcie
3 mar 16:37
tim: Więc ogólnie ja proszę o ładniejsze zapisanie równań, bo nie wiem czy to 2x czy x2. Jest
taka metoda:
"x ^^ 2" i masz x2
znaczek nad 6 na klawiaturze
3 mar 21:16
wrrrrrrrrr: przperaszam tam jak jest dwojka po powinien być kwadrat robiłam tak ale coś mi się
zepsuło
4 mar 06:56