jak to rozwiązać
szy14mon95: (x−1)(x+3)
14 cze 20:31
shuto: 2x = 2
x=1
14 cze 20:36
Ajtek: A może tak pełne polecenie?
14 cze 20:38
Piotr: (x−1)(x+3)=x
2+3x−1x−3=x
2+2x−3
Δ= b
2−4∧a∧c=4+12=16
√Δ=4
x
1=1
x
2=−3
14 cze 20:56
ICSP: (x−1)(x+3) = 0 ⇔ x−1 = 0 v x+3 = 0 ⇔ x = 1 v x = −3. To jest najkrótszy sposób.
14 cze 20:59
Bogdan:
Piotr się zapętlił, obliczał to, co było dane od początku
14 cze 21:02
Ajtek: Stąd moja prośba o pełną treść zadania. Szkoda czasu na domyślanie się o co chodzi.
Nauczyłem się tego od jednej z Mądrych osób na tym forum.
14 cze 21:04
Piotr:
14 cze 21:17
Piotr: Bogdan ma rację, muszę się kimnąć
14 cze 21:17