matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań metodą przeciwncy współczynników
szy14mon95:
x+2y=8 3x−4y=1
14 cze 19:51
karolka:
x+2y=8/*2 x−2y=8/*(−3) 3x−4y=1 3x−4y=1 2x+4y=16 −3x+6y=−24 3x−4y=1 3x−4y=1 5x=17/:5 2y=−23/:2 x=3,4 y=−11,5
14 cze 19:58