kąt między krzywymi
ok.: Pod jakim katem przecinają się krzywe y=f(x) i y=g(x):
f(x)=x2, g(x)=3x−2
14 cze 19:43
Godzio:
Masz na to wzór to w czym problem ?
14 cze 19:45
ok.: | | |2x−3| | |
tg= |
| dobrze mi wyszło
|
| | |6x+1| | |
14 cze 20:03
Godzio:
Podstaw punkt przecięcia i będzie git
i nie tg tylko
φ = arctg| .... |
14 cze 20:05
ok.: Czyli za x mam wstawić np 1

Nie rozumiem jaki i dlaczego mam to wyliczyć φ = arctg| .... |
14 cze 20:13
Godzio:
Masz wyznaczyć kąt, a Ty chciałaś wyznaczyć tangens kąta

.... −− to jest to co napisałaś tylko z podstawioną 1
14 cze 20:16
ok.: Rozumiem juz dzięki
14 cze 20:18