Wykaż torzsamość potrzebna pilna pomoc
shuto: prosze o pilną pomoc (sinx+cosx)do kwadratu cosx
−−−−−−−−−−−−−− −2 = tgx+ −−−−−−−
sinxcosx sinx
14 cze 18:27
siemka: lewa strona
sinx2 + 2sinxcosx + cos2xsinxcosx −2 =
sinx2 sinxcosx + 2sinxcosx sinxcosx + cos2xsinxcosx −2 =
= sinxcosx + 2 + cosxsinx − 2
= sinxcosx + cosxsinx = to jest = tgx + ctgx (z zależnośi)
tak też prawa strona = tgx + cosxsinx = tgx + ctgx
^^
14 cze 18:47
shuto: to +2 i −2 sie redukuje

?
14 cze 19:15
shuto: no ale glowe to nie masz od parady

dzieki
14 cze 19:17