14 cze 17:47
Andrzej: | | | |
...= lim |
| = delopitalujesz i wychodzi 3 |
| | | |
14 cze 18:15
granica: liczę z de Hospitala
| −3 | | (n−1)2 | | 3 | |
| * |
| = |
| ... nie wychodzi mi, podpowiesz co |
| (n−1)2 | | | | 0 | |
robię źle?
14 cze 18:26
Andrzej: pochodna mianownika mi wyszła inaczej
14 cze 18:33
14 cze 18:35
Andrzej: grrr, załopotałem się, napisałem tą pochodną sinusa do góry nogami, tak jakby już uwzględniając
że jest w mianowniku. W każdym razie mój ostatni wpis już jest ok
14 cze 18:37