matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !! pochodna funkcji
baś:
mam problem z ta pochodną f(x) =
5x
2
− 19x +12
x − 3
* e
x
14 cze 12:33
baś:
?
14 cze 15:08
;):
(x − 3)(5x − 4)
f(x) =
* e
x
x − 3
f(x) = (5x − 4) * e
x
f'(x) = 5 * e
x
+ (5x − 4) * e
x
f'(x) = e
x
(5x +1)
14 cze 15:16