wzór funkcji
kari: A jak obliczyc wzór funkcji majac podany jej wykres?
3 mar 15:52
Basia: to zależy od tego co tam widać, i od tego co dodatkowo napisano
3 mar 15:54
kari: kurcze, bo jest napisane tylko ze jest określona dla x nalezacego <-6,3> i,
wywnioskowalam ze ma dwa miejsca zerowe x=1 i x=-3 i Y=<-2,4> i jest malejaca (0,3) i
rosnaca (-6,0) i f<o dla x(-3,1). I nie mam pojecia jak wyliczyc wzor.
3 mar 15:58
Basia:
musi być jeszcze informacja o typie funkcji; kwadratowa, homograficzna albo jeszcze coś
innego
3 mar 16:05
kari: hm...wydaje mi sie ze to musi byc linowa, bo wykres tworzy kąt, a nie parabole czy coś
3 mar 16:10