matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
nieznana01:
Wykaż, że jeśli (a
n
) jest ciągiem arytmetycznym , to ciąg (b
n
) określamy wzorem b
n
=3a
n
+5 jest również ciągiem arytmetycznym .
13 cze 22:38
Bogdan:
Założenie: a
n+1
− a
n
= r b
n+1
− b
n
= ... dokończ
13 cze 22:43