matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdowanie wielomianu stopnia 5
Co:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania Znajdź wielomian w(x), stopnia =< 5, dla którego w(1) = −2, w′(1) = −7, w′′(1) = −14, w′′′(1) = 24, w(2) = −4, w′(2) = 25.
13 cze 21:38