matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiorem wartości funkcji
maxi:
Zbiorem wartości funkcji f(x)=4x
2
+ 8x + c jest przedział <0,+
∞
).Zatem współczynnik c nalezy do zbioru: a)A=(−
∞
;0) b)=B(0) c)C=<0;4> d)D=<4;+
∞
)
13 cze 20:18